Att starta ett eget fotbollslag

Man brukar kunna urskilja tre olika fotbollsintresserade typer; hängivna supportern, outtröttliga spelaren och de som är en kombinationen av de båda. I Sverige har vi många olika fotbollsföreningar och lag, och dessutom är korpen-lagen välrepresenterade runt om i hela landet.

soccer

Första steget för dem som vill starta ett eget fotbollslag är att börja med att starta ett korpen-lag. Detta gör man genom att registrera sig hos en förening och bli medlem i Korpens riksförbund genom att betala medlemsavgiften. Men innan man registrerar sig så behöver man ha ett lag att ställa upp med. Så att samla ihop vänner eller kollegor för att bilda ett stabilt lag där alla är lika villiga att både träna och spela matcher är så klart A och O. När man sedan har ett lag ihopsamlat och medlemsavgiften är betald så gäller det att skaffa utrustningen man kan tänkas behöva för träningarna och för att spela match i. Hos Sportamore kan man finna det mesta man söker i den kategorin. Men inför match så behöver man ett matchställ som kan vara lite svårare att ordna till. Många korplag tar en liten intern medlemsavgift för laget så att man har råd med snygga matchkläder och hyror på eventuella fotbollsplaner för träning.

Om man ska starta ett eget fotbollslag som man vill ska bli medlemmar i Svenska fotbollsförbundet så är det en del ytterligare saker att tänka på. För det första så måste man bestämma sig för om man ska starta fotbollslaget i en redan existerande förening eller om man faktiskt ska bilda en helt ny förening. Som en ny förening måste man från första början ansöka om ett organisationsnummer hos skatteverket, detta krävs inför ansökan som ska skickas till Svenska fotbollsförbundet. Får man sin ansökan godkänd av SvFF så ska man sedan gå vidare genom att ansöka om en serieplats. Något som är viktigt att kolla upp innan man börjar med sina ansökningar är Svenska fotbollsförbundets olika krav för medlemskap.