Att vara fotbollssupporter

Det finns många sätt att visa att man är en sann fotbollsfan och att man stöttar sitt favoritlag. Det vanligaste sättet är kanske att ha bilder på idolerna på väggen hemma, åtminstone för yngre personer som bor hemma hos sina föräldrar.

Att väggarna i pojk- eller flickrummet är nära nog tapetserat med fotbollsbilder är inte så ovanligt. Däremot är det kanske inte lika vanligt hos vuxna supporters.

Som vuxen har man oftast växt ifrån drömmarna om att en dag bli precis lika bra som sin favoritspelare men det betyder inte att man inte njuter av fotbollen ändå. Som vuxen har man också fler interaktiva val. Även om många samlar fotbollskort utan att skämmas för de, visar de flesta nog sitt stöd på andra sätt. Det främsta är att gå på matcher. Att gå och se favoriternas matcher och att heja fram dem till seger är ett bra sätt att visa sitt stöd. Publiktrycket på en fotbollsmatch kan vara avgörande för hur matchen ska gå – en stark klack kan lyfta ett lag som är på väg att tappa motivationen. Dessutom bidrar man ju ekonomiskt till klubben när man betalar inträde.

Det finns även ett flertal olika sätt att uttrycka sitt stöd på med hjälp av klädsel, ansiktsmålning och allt möjligt annat. Det går att köpa matchtröjor till de flesta stora lagen i Sverige, till och med sådana med favoritspelarens namn och nummer tryckta på. Sådana finns på nätet hos Supporterprylar.se tillsammans med många andra saker. En sådan matchtröja är ju allra roligast att bära då man besöker en hemmamatch och hjälper till att heja fram laget, men som ett lite kaxigt fritidsplagg fungerar det också.

Att gå med i supporterklubbar är också en bra idé. De organiserar ofta gemensamma aktiviteter i samband med matcherna. Du visar inte bara ditt stöd för laget, utan vinner också nya vänner som kan stötta dig i en emotionella berg-och-dalbana som supporterskapet ofta kan innebära.