Celtic Bhoys

Celtic FC är en skotsk klubb i den skotska högstaligan i fotboll, i vilken man under många år varit en framgångsrik klubb. Med framgången har man också fått många trogna fans.

Celtic FC

Kanske är det inte speciellt konstigt att ett lag som för det mesta vinner ligan eller åtminstone är med i toppen också har ett stort antal supporters. Man brukar ju säga “i vått och torrt”, men i Celtics fall så har det ju varit mest i vått. Åtminstone på senare år när största konkurrenten Glasgow Rangers blivit degraderade till division 3. Men tidigare har det nästan alltid förts en hård kamp lagen emellan om vilka som skulle vinna ligan.

Oavsett om det varit i vått eller torrt så finns det ingen som kan ta ifrån dessa fans att man förmodligen har en av Europas mest högljudda ljudkuliss på sina matcher. Dom grönvita fansen på Celtic Park är något utöver det vanliga. Här lever man för lagets framgångar och visar det när det är dags för match. Fråga bara Henrik Larsson som gjorde ett helt gäng med säsonger i Celtictröjan. Faktum är att han var så framgångsrik att han räknas till en av klubbens största genom tiderna och är ihågkommen som en kung i staden. Dom kallar honom passande nog för “King of kings” – konungarnas konung.

Här får ni en liten försmak av vad som möter laget inför varje hemmamatch. You’ll never walk alone.