Svenska landslaget 2015

År 2015 kommer att bli ett viktigt år för det svenska landslaget med tanke på att det är under det kommande året som det kommer att avgöras huruvida Sverige kommer att gå till nästa sommars EM-turnering i Frankrike eller ej.Svensk supporter

Den första matchen är den borta mot Moldavien i slutet av mars samt den hemma mot Montenegro i mitten av juni. Detta är två matcher i vilka det i princip måste bli seger annars kommer det att bli en mycket tuff och krokig väg mot EM.

De matcher som troligtvis kommer att bli helt avgörande för Sveriges vidkommande är den mot Ryssland borta samt den mot Österrike hemma i början av september. Två bra resultat i de här matcherna och vägen mot EM ligger öppen. Detta är också två matcher där vårt kära landslag kommer att behöva allt stöd det kan få ifrån alla svenska fotbollssupporters.

Efter Ryssland och Österrike återstår två matcher som spelas i mitten av oktober, nämligen mot Liechtenstein borta respektive Moldavien hemma. I de här två matcherna är allt annat än sex poäng otänkbart.

För att gå vidare till EM krävs att man kommer minst tvåa i gruppen. Det går även att gå vidare som tredje lag, men då krävs att man vinner i playoff mot någon annan trea.