Träningskläder för löpning

En av de vanligaste träningsformerna som finns är löpning, eller jogging om man så vill. För en löptur så behöver man ju egentligen bara dra på sig löpardojorna och gå ut, men vi ska tipsa om lite annan klädsel.

Löpning

Idag är träning en mycket större del av folks vardag än den var förut – generellt sett eftersom vi idag måste röra på oss mer för att hålla oss friska. Detta beror förstås på att så många av våra arbeten är stillasittande, inte på någon genetisk förändring. Det finns en hel del bra plagg för löpning som vi tänkte tipsa om här. Vill ni senare ha ytterligare information om dessa löparplagg så kan ni besöka Sportamore.se.

Vindtäta byxor och jacka

En klassiker i löparsammanhang är vindtygsjackan och de medföljande byxorna – även känt som träningsoverall i vissa kretsar. Jackor och byxor i vindtyg är mycket bra att löpa i när det är lite svalt ute och förstås om det blåser – det släpper ju inte igenom blåsten på samma sätt som annat tyg och därför så skyddas du mot kylan. Vi rekommenderar att du väljer en byxmodell med tunt tyg och som sitter tight från knäskålen och neråt.

Kompressionströja

Det där med att bara dra på sig ett par shorts, en t-shirt och skorna kan sägas vara lite förbi, för idag finns det plagg som är så perfekta för exempelvis då löpning så att det vore dumt att inte använda dem. Exempel på ett sådant plagg är kompressionströjor. En bra kompressionströja ger ett mycket bra stöd för hela överkroppen – vilket är perfekt för den som lätt får känningar i ryggen. Tröjan hjälper också till att underlätta andning och ger mycket bra rörelsefrihet.